Wrocław, dnia 08.04.2016 r.

Nr sprawy: 17/CATER/DCZP/2016/P

 

 

OGŁOSZENIE

O PRZETARGU NIEOGRANICZONYM

 

 

Zgodnie z art. 40 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2015 r. poz. 2164) ,,Dolnośląskie Centrum Zdrowia Psychicznego” sp. z o.o. ogłasza wszczęcie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości szacunkowej zamówienia większej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych na:

 

,,Przygotowanie i dystrybucja posiłków dla pacjentów i pracowników ,,DCZP” sp. z o.o. wraz z dzierżawą pomieszczeń przy ul. Wybrzeże J.C. – Korzeniowskiego 18 we Wrocławiu”

 

 

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

 

Sekcja I : Instytucja zamawiająca

 

Nazwa, adresy i punkty kontaktowe:

Oficjalna nazwa: "Dolnośląskie Centrum Zdrowia      
Psychicznego" sp. z o. o.                                                            

Adres pocztowy: Wybrzeże J.C-Korzeniowskiego 18

Miejscowość: Wrocław                          Kod pocztowy: 50-226                                 Państwo: Polska (PL)

Punkt kontaktowy:                                                                      Tel.: +48 505247231

Osoba do kontaktów: Lidia Stefanik

E-mail: lstefanik@dczp.wroclaw.pl                                           Faks: +48 0717575970

Adresy internetowe: (jeżeli dotyczy)

Ogólny adres instytucji zamawiającej/ podmiotu zamawiającego: (URL) http://www.dczp.wroclaw.pl

Więcej informacji można uzyskać pod adresem

® Powyższy(-e) punkt(-y) kontaktowy(-e)

Specyfikacje i dokumenty dodatkowe (w tym dokumenty dotyczące dialogu konkurencyjnego oraz dynamicznego systemu zakupów) można uzyskać pod adresem

® Powyższy(-e) punkt(-y) kontaktowy(-e)

Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać na adres

® Powyższy(-e) punkt(-y) kontaktowy(-e)

  1. Rodzaj instytucji zamawiającej

® Inna: (proszę określić) Przedsiębiorstwo prowadzące działalność leczniczą

  1. Główny przedmiot lub przedmioty działalności

  • Zdrowie

 

I.4) Udzielenie zamówienia w imieniu innych instytucji zamawiających

Instytucja zamawiająca dokonuje zakupu w imieniu innych instytucji zamawiających: ® nie


Sekcja II : Przedmiot zamówienia

Opis :

 

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez instytucję zamawiającą :

Przygotowanie i dystrybucja posiłków dla pacjentów i pracowników ,,DCZP" sp. z o.o. wraz z dzierżawą pomieszczeń przy ul. Wybrzeże J.C. - Korzeniowskiego 18 we Wrocławiu

 

II.1.2) Rodzaj zamówienia oraz lokalizacja robót budowlanych, miejsce realizacji dostawy lub świadczenia usług :

Wybrać wyłącznie jedną kategorię - roboty budowlane, dostawy lub usługi - która najbardziej odpowiada konkretnemu przedmiotowi zamówienia lub zakupu

® Usługi

Kategoria usług: nr: 27

 

Główne miejsce lub lokalizacja robót budowlanych, miejsce realizacji dostawy lub świadczenia usług :

„Dolnośląskie Centrum Zdrowia Psychicznego" Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ul. Wybrzeże J. C-Korzeniowskiego 18 50-226 Wrocław, Polska

Kod NUTS: PL514

  1. Informacje na temat zamówienia publicznego, umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów (DSZ):

 

  • Ogłoszenie dotyczy zamówienia publicznego

 

II.1.5) Krótki opis zamówienia lub zakupu :

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowywaniu posiłków:

  1. dla pacjentów „Dolnośląskiego Centrum Zdrowia Psychicznego" sp. z o. o., z siedzibą przy ul. J. C -Korzeniowskiego 18, 50-226 Wrocław, w pomieszczeniach kuchennych, o których mowa w załączniku nr 5 do SIWZ oraz ich dystrybucja na oddziały „DCZP" sp. z o.o. wskazane w załączniku nr 6 do SIWZ.
  2. dla pracowników Zamawiającego, pacjentów „DCZP" sp. z o.o. i odwiedzających, w pomieszczeniach bufetu, o którym mowa w załączniku nr 7 do SIWZ oraz ich odpłatne wydawanie (m. in. obiadów). Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia bufetu w dni robocze w godzinach 8:00 - 15:00. W ofercie usług bufetowych Wykonawca uwzględni dania obiadowe, w skład których codziennie powinno wchodzić co najmniej zupa, danie mięsne, danie jarskie, dodatki w postaci np. ziemniaków, kopytek, surówki i inne dania ciepłe, wyroby garmażeryjne, napoje zimne i gorące oraz inne artykuły spożywcze.

 

Słownik główny

Główny przedmiot

55520000

Dodatkowe przedmioty

55510000

 

55500000

 

55321000


II.1.7) Informacje na temat Porozumienia w sprawie zamówień rządowych (GPA) :

Zamówienie jest objęte Porozumieniem w sprawie zamówień rządowych (GPA) : ® nie

  1. Części: (w celu podania szczegółów o częściach zamówienia należy wykorzystać załącznik B tyle razy, ile jest części zamówienia)

To zamówienie podzielone jest na części:   ® nie

Informacje o ofertach wariantowych:

Dopuszcza się składanie ofert wariantowych : ® nie

II.2) Wielkość lub zakres zamówienia :

II.2.1) Całkowita wielkość lub zakres : (w tym wszystkie części, wznowienia i opcje, jeżeli dotyczy)

1. Zamawiający szacuje w ramach zawartej umowy średnią miesięczną ilość posiłków dla pacjentów na
poziomie:

  1. liczba śniadań: 9500
  2. liczba obiadów: 6800
  3. liczba kolacji: 6700

2.            Dzienną ilość pacjentów, którym przysługują posiłki Wykonawca ustala w oparciu o raporty dzienne
pochodzące z Oddziałów „DCZP" sp. z o.o., z uwzględnieniem stosowanych diet.

3.Zamawiający przewiduje dziennie około 10 sztuk diet.

4. Szczegółowy przedmiot zamówienia zawiera SIWZ.

 

 

II.2.2) Informacje o opcjach : (jeżeli dotyczy)

Opcje : ® nie

II.2.3) Informacje o wznowieniach : (jeżeli dotyczy) Jest to zamówienie podlegające wznowieniu:   ® nie

II.3) Czas trwania zamówienia lub termin realizacji:

Okres w miesiącach : 24

 

Sekcja III : Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

 

III.1) Warunki dotyczące zamówienia:

 

III.1.1) Wymagane wadia i gwarancje: (jeżeli dotyczy)

  1. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości: 66 000,00 zł (słownie: sześćdziesiąt sześć tysięcy siedemset złotych)
  2. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert.
  3. Wadium może być wniesione w następujących formach:

 

  1. pieniądzu;
  2. poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;
  3. gwarancjach bankowych;
  4. gwarancjach ubezpieczeniowych;
  5. poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158, z póżn. zm.).

 

  1. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy wskazany przez Zamawiającego: 69 1130 1033 0018 8169 3820 0001; za datę wpływu wadium przyjmuje się dzień uznania rachunku Zamawiającego.
  2. W przypadku wnoszenia wadium w formie gwarancji:

 

  1. z treści gwarancji musi jednoznacznie wynikać, jaki jest sposób reprezentacji gwaranta;
  2. gwarancja musi być podpisana przez upełnomocnionego przedstawiciela gwaranta;
  3. z treści dokumentu gwarancji powinno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty Zamawiającemu kwoty wadium w okolicznościach określonych przepisami ustawy Pzp

 

  1. Wadium wnoszone w pozostałych formach należy złożyć w formie oryginału w kasie Zamawiającego, w godz. 830- 14°°, najpóźniej do terminu składania ofert.
  2. Do oferty należy dołączyć kserokopię potwierdzonego za zgodność z oryginałem dokumentu stanowiącego wadium przetargowe. Brak dowodu wniesienia wadium stanowić będzie podstawę wykluczenia Wykonawcy z postępowania.
  3. Zwrot wadium nastąpi w trybie i okolicznościach określonych w przepisach ustawy Pzp.

 

 

III.1.2) Główne warunki finansowe i uzgodnienia płatnicze i/lub odniesienie do odpowiednich przepisów je regulujących:

(Załącznik nr 10 do SIWZ- wzór umowy) Zapłata za usługi określone będzie dokonywana przelewem na konto Wykonawcy na podstawie faktury, zawierającej faktyczną ilość zrealizowanych osobodni, śniadań, obiadów, kolacji, z rozbiciem na poszczególne Oddziały „DCZP" sp. z o.o., pomnożonej przez ich cenę jednostkową. Faktura będzie rozliczona na podstawie miesięcznego rozliczenia wystawionego przez Wykonawcę , potwierdzonego przez Zamawiającego. Ceny określone w umowie mogą ulec zmianie jedynie w przypadku zmiany stawki podatku VAT. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest do poinformowania Zamawiającego w formie pisemnej z 7 - dniowym wyprzedzeniem. Termin zapłaty za zrealizowaną usługę Strony umowy ustalają na 60 dni, na konto Wykonawcy wskazane w fakturze, licząc od daty doręczenia faktury przez Wykonawcę.

 

III.1.3) Forma prawna, jaką musi przyjąć grupa wykonawców, której zostanie udzielone zamówienie:

(jeżeli dotyczy)

III.1.4) Inne szczególne warunki: (jeżeli dotyczy)

Wykonanie zamówienia podlega szczególnym warunkom : ® nie

 

III.2) Warunki udziału:

 

III.2.1) Sytuacja podmiotowa wykonawców, w tym wymogi związane z wpisem do rejestru zawodowego lub handlowego:

Informacje i formalności konieczne do dokonania oceny spełniania wymogów:

Zamawiający uzna, że warunek udziału w postępowaniu został spełniony na podstawie złożonego oświadczenia zgodnie z przepisem art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ oraz na podstawie złożonego dokumentu poświadczającego uprawnienia na wykonywanie działalności gospodarczej w zakresie prowadzenia usług cateringowych/żywienia grup.

Ocena spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń przy zastosowaniu zasady „spełnia - nie spełnia".

 

 

III.2.2) Zdolność ekonomiczna i finansowa:

Informacje i formalności konieczne do dokonania oceny spełniania wymogów: 

Zamawiający uzna, że warunek udziału w  postępowaniu został spełniony na podstawie złożonego oświadczenia zgodnie z przepisem art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.

Ocena spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń przy zastosowaniu zasady „spełnia - nie spełnia".

 

III.2.3) Kwalifikacje techniczne:

Informacje i formalności konieczne do dokonania oceny spełniania wymogów: 

Zamawiający uzna, że warunek udziału w  postępowaniu został spełniony na podstawie złożonego oświadczenia zgodnie z przepisem art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, według wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ oraz wykazu osób wykonujących usługę będącą przedmiotem zamówienia wraz z ich uprawnieniami (załącznik nr 9 do SIWZ).

Ocena spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu odbywać się będzie na podstawie przedłożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń przy zastosowaniu zasady „spełnia - nie spełnia".

 

III.3) Specyficzne warunki dotyczące zamówień na usługi:

III.3.1) Informacje dotyczące określonego zawodu:

Świadczenie usługi zastrzeżone jest dla określonego zawodu:   ® nie

III.3.2) Osoby odpowiedzialne za wykonanie usługi:

Osoby prawne powinny wskazać nazwiska oraz kwalifikacje zawodowe osób odpowiedzialnych za wykonanie usługi:   ® tak

Sekcja IV : Procedura

 

IV.1) Rodzaj procedury:

 

IV.1.1) Rodzaj procedury:

® Otwarta

 

IV.2) Kryteria udzielenia zamówienia

IV.2.1) Kryteria udzielenia zamówienia (proszę zaznaczyć właściwe pole (pola))

Kryteria

Waga

1. najniższa cena

90

2. różnorodność menu

10

IV.2.2) Informacje na temat aukcji elektronicznej

Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna ® nie

IV.3) Informacje administracyjne:

 

IV.3.1) Numer referencyjny nadany sprawie przez instytucję zamawiającą: (jeżeli dotyczy) 17/CATER/DCZP/2016/P

IV.3.2) Poprzednie publikacje dotyczące tego samego zamówienia:

 ®nie

IV.3.3) Warunki otrzymania specyfikacji, dokumentów dodatkowych lub dokumentu opisowego: (w

przypadku dialogu konkurencyjnego)

Dokumenty odpłatne  ® nie

 

 

IV.3.4) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:

Data: 19/05/2016 Godzina: 10:00

 

IV.3.6) Języki, w których można sporządzać oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:

® Język urzędowy (języki urzędowe) UE:

PL

 

IV.3.7) Minimalny okres, w którym oferent będzie związany ofertą:

Okres w dniach : 60 (od ustalonej daty składania ofert)

 

IV.3.8) Warunki otwarcia ofert:

Data : 19/05/2016     

Sekcja VI: Informacje uzupełniające

VI.1) Informacje o powtarzającym się charakterze zamówienia: (jeżeli dotyczy) Jest to zamówienie o charakterze powtarzającym się :   ® tak

Przewidywany czas publikacji kolejnych ogłoszeń: 2018

 

 

VI.2) Informacje o funduszach Unii Europejskiej:

Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej : ® nie

 

 

VI.5) Data wysłania niniejszego ogłoszenia:

08/04/2016 (dd/mm/rrrr) - ID:2016-044427

SIWZ

załącznik nr 1 do SIWZ - formularz oferty

załącznik nr 1 do formularza ofertowego - kosztorys ofertowy

załącznik nr 2 do SIWZ  - oświadczenie z art. 22 i 24 ustawy Pzp

załącznik nr 3 do SIWZ - wykaz usług

załącznik nr 4 do SIWZ - oświadczenie- grupa kapitałowa

załącznik nr 5 do SIWZ - wykaz pomieszczeń kuchni

załącznik nr 6  do SIWZ - wykaz oddziałów i kuchenek oddziałowych

załącznik nr 7 do SIWZ  - pomieszczenie bufetu

załącznik nr 8 do SIWZ - wykaz sprzętu

załącznik nr 9 do SIWZ - wykaz osób

załącznik nr 10 do SIWZ - wzór umowy

załącznik nr 11 do SIWZ - różnorodność menu

Zmiana treści SIWZ i załącznika nr 10 do SIWZ - wzoru umowy

Wyjaśnienie nr 1

Załącznik nr 10 do SIWZ - wzór umowy do wyjaśnienia nr 1

Wyjaśnienie nr 2

ogłoszenie o wpłynięciu odwołania

treść odwołania

Zmiana ogłoszenia

Zmiana SIWZ

Załącznik nr 10 do SIWZ - wzór umowy zmiany do odwołania

Wyjaśnienie nr 3

Załącznik nr 1 do wyjaśnienia nr 3

Załącznik nr 10 - projekt umowy do wyjaśnienia nr 3

Wyjaśnienie nr 4

SIWZ - zmiana do wyjaśnienia nr 4

Załącznik nr 10 do SIWZ - wzór umowa - zmiany do wyjaśnienia nr 4

Wytworzył:
Udostępnił:
Stefanik Lidia
(2016-04-08 13:23:54)
Ostatnio zmodyfikował:
Stefanik Lidia
(2016-05-06 11:48:14)

       DRUKUJ TĘ STRONĘ Obrazek drukarki